tiistai 12. tammikuuta 2016

Krabi - Bangkok

Lauantaina otettiin private pitkähäntävene päiväks. Ao Nangin rannasta myydään erilaisia settejä, joihin kuuluu saaria ja rantoja eri määrät ja aikaa on aamukahdeksasta iltapäivään neljään. Maksettiin 3000 Bahtia neljään pekkaan snorklausreissusta. Vene kiersi kolme toisiaan lähellä ollutta snorklauspottia Ha, See ja Yawasan. Ha ja See oli merenkäynnin ansiosta meille kyllä liian haastavia, mutta Yawasanin kieppeillä viihdyttiin useampi tunti. Vene ankkuroitiin  lähelle karstikivivuorta ja saatiin rauhassa kierrellä siinä. 






Meillä on pelastusliivit siks, että fisujen katselu on helpompaa, kun voi rauhassa kellua laineissa. Osataan kyllä uida, haha. Mutta oli siisti päivä! Saatiin olla ihan rauhassa, muutama muu vene kävi samoilla apajilla. Ao Nangin ja lähistön rantaelämästä aika täydellistä vaihtelua. GoPron (ei enää niin) yllättävistä teknisistä vaikeuksista johtuen merenalaisia kuvia ei ole. Nemot jää nyt näyttämättä.


Reissun jälkeen nukuttiin ruhtinaalliset päiväunet ja lähdettiin syömään. Meillä ei montaakaan oikeasti farssia ruokakokemusta reissulta ole, mutta tässä paikassa Kirsin ruuasta löytyi mato. No, siinähän kävi sitten niin, että ruuat jäi lautasille kaikilla. Kyseessä oli vieläpä kunnon ravintola, hyrr. Toivottavasti äiti ei lue tätä.

Hyvistä Krabin ruokakokemuksista sen verran, että Ao Nangin rannalla on monta tajuttoman hyvää intialaista raflaa. Ne on toki arvokkaita, mutta siltikin annokset ja garlic naanit saa 5-6 eurolla. Muutenkin rannan tietämillä ruokapaikat on arvokkaampia, mutta Ao Nangilta ylöspäin noustessa on paljon sopuhintaisia rafloja.


Yellow Sun -guesthousen rafla tarjoaa mitä maittavimmat aamupalat muutaman euron hintaan. 


Käytiin vielä viettämässä sunnuntai Railayn rannalla keräämässä viimeset auringon rippeet ennen Bangkokia. 



Maanantaiaamuna vakioaamupalan jälkeen luovutettiin huone ja notkuttiin iltapäiväkolmeen bussia ootellen. Meijän majapaikkaa Ao Nang Grand Inniä voi suositella jo pelkän henkilökunnan ja sijainnin takia. Huoneet on myös siistejä. Vaihdettiin juur ennen vatsatautiepidemiaa ilmastoituun huoneeseen, josta maksettiin 1000 bahtia yöltä. Hinta on aika suolanen, mutta ympäröivään verrattuna ei mitenkään ylihintanen. Markus ja Kaisa majottus PK Guesthousessa 900 bahtia yöltä ja olivat myös tyytyväisiä. Mesta on viel askeleen lähempänä rantaa.

Ostettiin hostellin leidiltä meidän bussiliput Bangkokiin hintaan 550 Bahtia. Punnailtiin bussin ja junan välillä. Mentiin halvemman mukaan ja se kostautui. Meille kerrottiin, että minivan hakee meidät klo 15 hotellilta ja vie Surat Thaniin, jossa on vaihto isoon bussiin. Joo, minivani tuli ja vei meidät puolen tunnin matkan päähän firman toimistolle. Odoteltiin siellä tovi, jonka jälkeen meidät ja kymmenen muuta rinkkoineen ahdettiin pieneen vaniin. Jouduttiin Kirsin kanssa etupenkille, jossa ei todellakaan kuskin kanssa mahdu kaks aikuista ihmistä istumaan.

Olin niin kiukkunen ja rukoilin vaan matkan menevän nopeesti. Mun polvi myös "hajotti" jonkin AC-namiskan, josta tultiin pyytämään multa 500 Bahtia ja näillä hermoilla siinäkin tilanteessa oli skulaamista. Kerrottiin kyllä heille, että teidän vanhaan ja rämään 12 hengen vaniin ei voi ahtaa 14 henkee ja 14 hengen rinkkoja ja olettaa, että kaikki säilyy kunnossa. Mulle vaan toistettiin, että pomo vaatii 500 bahtia ja kusetustahan se oli. Lopulta maksoin 250  bahtia eli 6 euroa kuskille ja toivotin hyvää ruokahalua. Mulle pieni raha toki, mutta kusettaminen ärsyttää, koska tiesin itekin, että namiska piti vaan vetää takasin paikoilleen. Haistakaa kukkanen, Krabi Sea Pearl Travel! 

Itse iso bussi oli melko vanha ja kulahtanut, mutta jalkatilaa oli hyvin. Meillä kävi tässä kyllä munkki ja saatiin kaikki omat kaks istuinta, koska oltiin ekojen joukossa. Eli 10 tunnin yöbusseilut meni ihan lepposasti leveesti nukkuen. Siltikin, valitkaa joku muu kuin Krabi Sea Pearl Travel, koska köyhän ei kannata ostaa halpaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti