sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Beach life, island life

Tergguja aina niin ihanalta Koh Taolta! Päivät kuluu niin älytöntä vauhtia! Laskin, että oon ollut reissussa 83 päivää eli 12 viikkoa. En haluu mennä asioiden edelle, koska tuntuu, että aika menee liian nopeeta, mutta jouluun on enää 32 päivää. Ollaan kovasti koitettu miettiä, missä joulu vietetään, mutta ei tiedetä vielä. Edessä on ainakin Malesia ja Indonesia, joten aika näyttää. Jouluna ja uutenavuotena toki olis ehkä järkevää olla majoitusten kanssa ajoissa.


No, mutta Koh Tao on tarjonnut meille aurinkoa, biitsiä, bileitä ja hyvää ruokaa. Keskiviikkona biitsipäivän jälkeen lyötiin partyhatut päähän ja suunnattiin pub crawliin. Sen hinta on 400 bahtia enkä sanois, että on mitenkään sen rahan arvonen. Me pidetään parempia bileitä ite! Pub crawl eli suomalaisittain pubiryömintä koostui käynnistä kolmessa eri baarissa, joista yhdessä oli ladyboy show ja järkyttävän kalliit pakkomyyntioluet. Meillä oli hauska ilta ja tanssittiin rannalla aamukolmeen, mutta sen olis voinut tehdä ilman pub crawlin paitaakin. 


Torstaiaamuna vaihdettiin sitten majoituksia. Nuoripari lähti viettään vuosipäiväänsä ja oli kaks yötä (reppureissutasoon nähden) oikein hienossa Wind Beach Resortissa. Iso huone, komee kylpyhuone, kunnon suihku ja buffetaamupala oli noin 40 euroa per yö. Hotellissa oli uima-allas, mutta se oli päivisin sukelluskoulun valtaama. Rannalla oli kuitenkin kiva laveri, jolla pystyi ottaan aurinkoa ilman, että on joka paikka hiekassa. Siis jos haluaa vaihtelua rantahiekassa makaamiseen.


Mä olin edellisenä päivänä bookannut Good Times Beach -hostellista kuuden hengen dormista punkan kahdeks yöks. Hinta oli 400 bahtia yö eli halvimmasta päästä tällä saarella tällä hetkellä, vaikka mun mielestä onkin aika kallis. Mut hostelli oli ihan rannalla, kaupat ja raflat vieressä. Sijaitsee suurinpiirtein keskellä Saireeta. Henkilökunta hostellissa oli sairaan ihana, hostellin yhteydessä oli hyvää ruokaa (maailman parhaat falafelit ja hummukset!!!!) tarjoava ravintola ja The Rock -baari alakerrassa. Sijainnista johtuva meteli oli noin kahteen asti yöllä aika kova, mutta siitä kyllä moneen otteeseen huomautettiin varausvaiheessa. Kuulokkeet korvilla se ei haitannut. Good Times Adventuresilla on muuten paljon suomenkielistä henkilökuntaa ja ne tarjoo kaikkee kiipeilystä sukellukseen ja trapezitaiteiluun.



Torstaina satoi ruhtinaallisesti koko päivän, nukuin ja istuskelin kahviloissa. Illalla oltiin pelailemassa korttia hotellin raflassa dormissa olevien tyttöjen kanssa. Perjantaina oltiin rannalla ja illalla istuskeltiin neljä tuntia kattelemassa tulishowta Lotuksen rantaraflassa. Lepposia päiviä, mää tykkään!


Oli viikon jälkeen kivaa palata omaan rauhaansa ja hengailla eri tyyppien kanssa, vaikka mun reissuseura onkin kiva ja rakas. Nyt kun on ollut yksin, on oppinu arvostaan sitä itekseen oloo ja ennen kaikkea kaipaan sitä. En olis ikinä uskonut sanovani noin, hah. 


Lauantaina meillä oli Markuksen ja Kaisan kanssa aamupalatreffit Island-raflassa. Teemana etsiä sopuhintanen majoitus. Kateltiin kolmen hengen huoneita omaavia mestoja valmiiks booking.comista ja muualta, mutta hinnat oli törkeitä, joten ei lähdetty niihin edes kierteleen. Meijän onneks Island-raflan vierestä löytyi Island-hotelli. Saatiin kolmen hengen huone ilmastoinnilla 400 bahtia per nenu. Oli suht edullinen saaren hintatasoon nähden. Hotelli sijaitsee kans rantakadulla lähellä kaikkee. Wifi ei perimmäisessä huoneessa toimi kovin hyvin, mutta olivat valmiita vaihtaan huoneen.

Tavattiin joku päivä suomalainen jätkä, jonka kaveri soittelee täällä musiikkia. Lauantaina lähdettiin sit kuunteleen ja tanssiin Mae Haadin puolella Moov-mestassa oleviin bileisiin. Musiikki oli hyvää vaihtelua tälle joka paikassa soivalle Macarena-Lady Gaga-setille. Siellä meni reippasti yli kahteen ja kolmantena peräkkäisenä yönä yöunet oli luokkaa 4-5 tuntia. 


Ainiin, ennen bileitä käytiin El Toro -raflassa, koska mun teki mieli meksikolaista ruokaa. Söinkin viimesen päälle hyvän vegefajitaksen, nam nam nam. Markuksen pitsa ei ollut niin hyvä eikä kanafileekä niin erikoinen. Mut mua on nyt kyllä niin lykästänyt safkojen kanssa täällä!


Lyhyistä yöunista huolimatta lähdettiin Kaisan kanssa reippaana tai vähemmän reippaana kokeileen joogaa. Mentiin aamuyhdeksän tunnille Grounded -joogacenteriin. Tunnin hinta oli 250 bahtia ja paikka oli ihanan idyllinen keskellä luontoa. Meillä kävi hyvä tuuri, koska tunnilla ei ollut muita. Saatiin siis kunnon johdatus joogaan. Opettaja oli ranskalainen nuori nainen. Tunti oli hyvä startti päivään.


Sen jälkeen mentiin hotellia vastapäätä sijaitsevaan Blue Water -kahvilaan aamupalalle. Falafel sandwich home made leivällä oli niiiiiin hyvä ja sopivan mausteinen. Että taas onnistu valinta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti