tiistai 17. marraskuuta 2015

Koh Tao part 2

Ostettiin sunnuntaille bussi- ja lauttaliput Koh Taolle. Juna ja lautta olis maksanut noin 1200-1300 bahtia, Lomprayahin bussi ja lautta 1000 bahtia ja Songsermin bussi ja lautta 700 bahtia. Päädyttiin halvempaan. Mun aiempi kokemus Songsermista olikin paljon parempi kuin Lompparin.

Sunnuntaina meijät haettiin kuudelta illalla hotellilta, käveltiin "kahden minuutin" matka bussille, odotettiin bussissa ja lopulta puoli kahdeksan aikaan lähdettiin kohti Chumphonia. Bussi oli ilmastoitu, moderni kaksikerroksinen bussi, joka oli myös täynnä. Onneks mä sain takarivistä ikkunan viereisen paikan eikä mun vieressä istunut ketään. Oli jaloilla ja itellä tilaa. 


Nukuin sikeesti koko matkan, Markus ja Kaisa ei. Eli matkakokemukset on kahdenlaisia, haha. Mut siis kuski ajoi kovaa, mutta ei pelätä tarvinnut, ei tullut yöllistä rengasrikkoo ja bussissa oli vessa. Bussi noudatti yhden pysähdyksen taktiikkaa ja siellä stopilla oli kyllä niin tuputtavaa ja kallista myyntiä, että meinas väsymyksissä mennä huuruun. No, mutta kaiken kaikkiaan, hintansa arvonen bussimatka eikä laisinkaan huonoimmasta päästä kokemuksia.


Bussi jätti meidät kolmen jälkeen yöllä Songsermin laiturille, jossa oli niitten firman piste. Sieltä sai ostettua juotavaa, valmisnuudeleita ja sipsiä. Ruokakin olis saanut, mutta kokki oli lomalla. Mä vedin viltin pään yli ja torkuin siinä ulkona penkillä, kun koko muulla porukalla oli bileet. Kalja ei ollut kallista, 60 bahtia iso Chang.


Kuuden jälkeen päästiin siirtymään lauttaan, jossa jatkoin sikeitä uniani. Lautta lähti aikataulun mukasesti seitsemältä ja oli vähän puoli kymmenen aikan Koh Taon Songsermin laiturilla. Silloin mäkin piristysin. Ihan kun olis kotiin palannut.



Käytiinkin vielä samassa Maehaad Seafood -ravintolassa syömässä pad thait ennen kun otettiin nokka kohti majapaikkaan. Oltiin varattu etukäteen kolmen hengen huone DD Hutista, Mae Haadin ja Sairee Beachin rajalta. Songsermin ja Lompparin satamasta on molemmista tähän ihan kävelymatka.





DD Hut on kunnostuksen alla eli ravintolat on kiinni. Meijän bungalowista on merinäköala, ilmastointi toimii ja huoneessa on jääkaappi. Lämmin suihku löytyy. Yö maksaa 10 euro per nenä.


Päästiin asettuun hotellille ja suunnattiin saman tien rannalle. Tästä on rannalle pieni kävelymatka. Illalla auringonlaskun ihailun jälkeen käytiin syömässä ja tehtiin vähän ostoksia. Käytiin myös kattelemas tulishowta, mikä on mun favorite ajanviete täällä, haha.





Tänään oltiin auringonlaskuun asti biitsillä. Mun projekti rusketus on hyvällä mallilla, mutta kyllä on pitkän tauon jälkeen aika täydellistä päästä (lämpimään) mereen. Matkaseuralla tauko on vielä pidempi. Vesi on tosi paljon korkeemmalla kuin syyskuussa, mutta kyllä sieltä silti auringonottopaikka löytyi. 





Sain myös mun rakkaan GoPron mukaan menoon pitkästä aikaa, jee!






Ja sitten vielä se auringonlasku:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti