lauantai 28. marraskuuta 2015

Koh Phangan - Koh Tao

Ollaan vietetty neljä päivää Phanganilla, joista kaks pidettiin vähän sadetta ja kaks on vietetty Infinityn "rantaklubilla", jossa saa loikoilla altaalla, mikäli ostaa raflan (kalliita) juomia ja ruokia. Paikka on tosi siisti ja viihtyisä, henkilökunta (omistaja mukaan lukematta) on tosi mukavaa. Se on lähellä meidän hotellia ja se ranta taas ei ollut kovin miellyttävä niin tuolla oli hyvä olla. Ranta on pitkä, mutta todellakin luonnontilassa eli ei kovin siisti eikä viihtyisä (skopalla unelmarantoja löytyis kyllä).




Eilen illalla oltiin aikeissa lähteä Thog Salan kylään ostoksille, kun satamasta tultaessa nähtiin siellä paljon kojuja. Saatiin hostellin henkilökunnalta sinne kyyti, mikä oli tosi kiva. Pysättiin Big C:ssä ja oikeeseen markettiin pääseminen saa sukat pyöriin jaloissa. Paikallisia Prismoja saati S-marketteja ei paljon näy. 7/11 valikoimat on kovin supeet mitä tulee esim. pesuaineisiin jne. Big C:n pihassa oli pienet markkinat, joissa oli tarjolla ruokaa ja vaatteita.


Käveltiin siitä melkein satamaan ja todettiin, että kaikki, mitä oli myynnissä, oli melko kulahtanutta ja last season -settiä. Löydettiin samalla jotkut ruokamarkkinat, joilta vihdoinkin saatiin sopuhintaista kunnon jäätelöö! 60 bahtia kaks palloo!





Me ei paljon Phangania nähty. Saarella saa skopan vuokrattua vuorokaudeks keskimäärin hintaan 250 bahtia. Sillä pääsis näppärästi kierteleen saarta. Päätien liikenne oli kyllä ihan hullua, mutta jos on skillssii ni kiertämään vaan. Kyllä mekin ens kerralla...

Saarella se Haad Rinin ranta, jolla full moon, half moon ja black moon partyt, pre partyt ja after partyt ja monet muut partyt vietetään, on saaren "reippureissaaja-aluetta". Siellä kuitenkin majoitus oli kalliimpaa. Bileitä saarella on joka päivä aina waterfall -hipoista lähtien. Myös päätien varrella Baan Taista Thong Salaan mennessä oli useita suht meneviä kapakoita.

Samalla alueella oli myös paljon edullisia muovituolirafloja, mutta myös ainakin meksikolainen ja joku saluunatyyppinen ravintola.


Neljä yötä Phanganilla oli meille tällä kertaa tarpeeks. Kaikki halus palata "kotiin" eli Taolle. Ostettiin hostellilta 500 Bahtin katamaraaniliput täks päivää Lomprayahilta. Hinta on paljon, koska Songsermilla pääsee sillä 350 Bahtilla. Nää hinnat on voimassa siis niin kojuissa kuin satamassakin. Ei haluttu enää matkustaa Songsermilla, vaikka mieluisa ei tääkään reissu ollut. Tällä kertaa kyse tosin oli merenkäynnistä ja edessä oksentavasta tytöstä. Oksensin hajun ja yökkimisen innoittamana kaiteen yli mereen ritirinnan kolmen muun kans. Onneks matka kesti vaan tunnin.


Taolle päästyä mulla oli niin huono oli, että otin 100 Bahtin taksin Saireelle. Nuori pari säästi ja käveli sen kolmen kilsan matkan. Mä heittäydyin säästökuurille ja otin 300 Bahtin dormipunkan Jizo's hostellista, jossa Ida, johon Bangkokissa tutustuttiin, majottuu myös. Tuntuu kovin kotosalta palata dormielämään, vaikken tätäkä olis uskonu sanovani. Markus ja Kaisa meni tien toiselle puolelle Sairee Sairee questhouseen kahden hengen huoneeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti