maanantai 21. joulukuuta 2015

Kolme yötä jouluun on

Vietettiin neljä yötä todellisessa country resortissa niin, että käytiin kerran ihmisten ilmoilla. Toisaalta oli tosi virkistävää, mutta välillä meinas iskeä kevyt paniikki ruuan saannista. Bushwackan omistaja tosin kävi meidän puolesta kaupassa ja toi joka ilta riisi-/nuudelimätöt. Alla on meidän iha oma luomus pikanuudelia, kananmunaa, pähkinöitä ja mausteita. Kyllä meistä vaan suurtalouskokeiks olis!


Paikka oli tosiaan niin luonnon helmassa, että geckot ja kumppanit välillä säikäytteli meitä. Paikassa oli myös valloittava sekarotuinen koira, jonka mies on kadulta pelastanut. Muslimeiden mielestä koirat on saastaisia eläimiä, jonka takia omistaja tavallaan piilottelee koiraa. Haukku oli lutuinen ja suojeleva, kulki edellä, jos pihalla täytyi liikkua yksin pimeellä. Kaurakeksit tais olla herran herkkua.


Päivät vietettiin altaalla, nukkuen, pelaten korttia ja hengaillen. Paikassa oli hyvä fiilis ja omistaja huolehti vieraistaa niin kun lapsistaan. Kun lähdettiin sieltä tänään, herra tuli portaille vilkuttaan meille. Paikassa majottuu tosiaan 25-35 ringitin yöhintaan, mutta vaatii kyllä melkeimpä skootterin vuokraamisen. Taksi Cenangille maksaa 35 ringittiä, Cenangilta hotellille 24 ringittiä. Kuahiin taksi on niin 25 ringittiä. Me ei vuokrattu skootteria, koska kenelläkään ei oo kansainvälistä ajokorttia ja kuulemma nyt täällä on poliisit suhteellisen paljon ratsannut niitä. Tuolta skootterin vuorokausivuokra oli 35 ringittiä. Myös kypärän käyttö on pakollista, napsahtaa sakot äkkiä.




Tänään vaihdettiin joulunviettoon takaisin kaiken keskelle Cenangin rannalla sijaitsevaan AB Motelliin. Meillä on neljän hengen huone, jossa on jääkaappi (!!!!), ilmastointi, lämmin suihku ja terassi. Yön hinta on neljälle 150 ringittiä eli siitä jää noin kahdeksan euroa per nenä per yö. Joulun hinnoilla suhteellisen edullinen meidän mielestä. Onhan meillä kuitenkin merinäköala ja kämppä rantahiekalla!


Tuntuu ihan oudolta, että joulun on muutaman päivän päässä. Täällä kaikki jouluhössötys ja muu menee sivu suun, joululaulut soi vaan ostoskeskuksessa eikä lahjastressi näytä vaivaavaan. Tänään tehtiin meidän ainoot jouluvalmistelut eli käytiin ostamassa suklata, bissee ja pullo Finlandia-vodkaa. Kinkut ja porkkanalaatikot jää nyt syömättä, mutta ehkä heimopäällikkö tarjoilee meille minijouluaterian, kun tullaan kotiin?! :)


Joulun suunnitelmat meillä on viettää päivät rannalla ja syödä hyvin. Meillä on Spotifyn joululistat ladattuna ja tonttulakit valmiina. Koti-ikävä saattaa vähän normaalia enemmän kaihertaa, että äitit ja mummut voi varmaan varautua pieniin WhatsApp-keskusteluihin. Ja vielä joulun sää:


Tänään käytiin Kaisan kanssa Girl's Beautyssa manikyyrissä ja ottamassa geelilakkaukset kynsiin. Kävin samassa paikassa (Cenang Plaza -hotellin yhteydessä, Cenang Mallia vastapäätä) aiemmin ottamassa ripset. Parhaat, kaarevimmat ja pisimmät maksoi 200 ringittiä eli 40 euroa, mutta halvimmat taisi olla 25 euron pintaan. Kävin myös aiemmin spa pedikyyrissä, johon kuului lakkaus. Pedikyyri oli ehkä ihanin, missä oon reissullani käynyt. Myös manikyyriin geelilakkauksilla kuului kaikki käsien kuorinnasta lähtien. Spa pedikyyri maksoi 70 ringittiä eli 15 euroa ja manikyyri geelilakkauksilla 110 ringittiä eli 24 euroo. Halvempia paikkoja täällä on varmasti, mutta tota paikkaa voin ainakin hygienian ja ammattitaidon puolesta suositella. Jälki on hyvää ja kestävää.



Reissupäivä numero 112, jouluun aikaa kolme yötä... Tossut on kerran teipattu, äitiä on ikävä ja porkkanalaatikko maistuis, mutta silti on hyvä olla. Niin erilainen joulu edessä, mutta sentään kolme perheenjäsentä on paikalla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti