perjantai 25. joulukuuta 2015

Oi, Malesia

Voi joulupäivä ja toipumiset. Ollaan elvytty perusteellisesti ja valmistauduttu tuleviin reissuihin. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, huomenna sykitään saari ympäri ja sunnuntaina pakataan rinkat ja hypätään ferryyn Penangin saarelle. Penangin saari on kuuluisa UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvasta George Townista, mutta myös paikkana Thaimaan viisumibisneksen mekkana.


Me halutaan noiden vikat reissuviikot viettää reppureissaajien suosikkisaarella Koh Lipellä, koska kaivataan Taon pikkusaarielämää. Thaimaahan saa meriteitse viisumivapaasti vain 15 päivän leiman. Lentämällä Penangista Thaimaan mantereelle ja siitä lautalla Koh Lipelle maksais enemmän kuin 60 päivän turistiviisumi Thaimaahan Penangista ja sitten lautta Penang-Langkawi-Koh Lipe. Penangilta on tultava Langkawin kautta Lipelle.

Me haluttais uuden vuoden viettoon Lipelle eli Markus ja Kaisa ylittäis viisumivapauden noin viidellä päivällä, Kirsi ylittäis muutamalla päivällä ja mä viikkokaupalla. Thaimaassa yleinen käytäntö on, että ensimmäinen ylipäivä on okei, sen jälkeen päivät maksaa 500 Bahtia kappale. Toki näissä maissa en aina luottais siihen, mitä "pitäis". Viisumikäytännöistä on vähän epäselvästi netissä, joten pelataan nyt ihan lotolla. Ostetaan lauttaliput sunnuntaiselle Penangille, ruvetaan selvittään viisumijuttua paikan päällä ja, jos saadaan tarrat, ampastaan George Townin ihmettelyn jälkeen Lipelle. Jos ei, mietitään juttuja uusiks.

Jos osais suunnitella asioita, oltais toki hoidettu tää toisella tavalla. Säästetty rahaa ja aikaa. Mä nyt yhtäkkiä keksin, että Lipelle on päästävä ja reissuseura oli suunnitelmassa heti mukana. Musta tää on ehkä reissaamisen parhaita puolia, että sun ei tarvii tietää, missä ylihuomenna oot. Mulla on helmikuun ensimmäinen päivä lennot Suomeen, johan siinä on suunnitelmia kerrakseen. (Mama I'm coming hooooooooome!)


Malesia on vänkä maa. En keksi muulla tavalla kuvata sitä. Jos vertaa Thaimaahan ja Vietnamiin, jotka on ehdottomasti mun lempparireissumaat Aasiassa tähän asti, Malesia on jotenkin erilainen. Kuala Lumpur oli makee, jos miettii China Townia ja KLCC:a. Samalla sen kaupungin sisällä korostuu slummimeno versus jet set vielä paremmin kuin esim. Bangkokissa. Jos haluan jonkun ison kaupunkikohteen, valitsisin ehkä Kuala Lumpurin. Langkawi yllätti meijät lopulta positiivisesti ja on viihdytty täällä hyvin. Jouluviikolla tänne pamahti rutkasti skandinaaveja, myös suomalaisia, mutta muuten täällä on saanut hillua ihan malesialaisten lomalaisten keskellä. Penangin George Towniin mulla on isot odotukset... 

Ja ainakin voin kehua täydestä sydämestä näitä "turistirysä" Cenangin rannan auringonlaskus maisemia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti