perjantai 11. joulukuuta 2015

Kuala Lumpur ja kaupunkielämää

Noniiiin, Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa ollaan. Meijän puolentoista tunnin lento Surat Thanista Kuala Lumpuriin meni hyvin, vaikkakin oli jo koneeseen lastaaminen reippaasti yli puoli tuntia myöhässä. Meillä ei kuitenkaan ollut mihinkään kiire, koska oltiin päätetty viettää yö Kuala Lumpurin kentällä. 




Meijän lento saapui Klian kakkosterminaaliin. Käytiin mulle pakollisella maanvaihdon jälkeisellä Subilla kentällä, perinteistä ei luovuta.  Sen jälkeen asetuttiin saapumisaulan lähellä olevalle alueelle, joka ainakin käyttöasteesta päätellen oli tarkoitettukin matkustajien torkkuareenaks. Kello oli jotain ykstoista illalla, mä nukahdin melkein heti ja heräilin kahden aikoihin. Markus ja Kaisa oli jossain vaiheessa löytänyt rauhallisemman nukkumapaikan.



Aika meni yllättävän nopeesti suurinpiirtein toimivan wifin ja Starbucksin jättikahvien puitteissa. Kirsin lento saapui terminaaliin 1, jonne mentiin junalla. Ostettiin tiskiltä 2 ringitin liput ja suhautettiin pysäkin väli toiseen terminaaliin. Klia on Kuala Lumpurin kansainvälinen lentokenttä ja kakkosterminaalissa on ostoskeskus, junat ja bussit lähtee keskustaan. Mitenkään selkeä ja hyvin opastettu se ei todellakaan ole edes saapuvalle matkustajalle, mutta kun vähän pällistelee ja kyselee niin ei siellä mitään ongelmia ole.





Noudettiin Kirsi ja onnellisen jälleennäkemisen jälkeen alettiin miettiin, miten päästään keskustaan. Juna maksoi 35 ringittiä per nenä (7,5e), taksi yhteensä 150 ringittiä (iso auto, 35e) ja bussi 10 ringittiä per nenä (2,5e). Kentällä on taxi stand, johon taksi maksetaan. Varausmaksu on 2 ringittiä. Päätettiin ottaa bussi, koska liikenteestä johtuen taksi on todennäköisesti yhtä hidas,mutta  kalliimpi. Terminaalin ulkopuolella on bussiasema, jossa ainakin kolme eri firmaa kauppaa bussilippuja keskusta-alueelle, kaikilla sama 10 ringitin hinta. Me valittiin firma ihan vaan nopeimman myyjän perusteella. 



Matka keskustaan kesti 45 minuuttia, jäätiin pois KL Sentrarilla. Siellä on päärautatieasema, lähtee siis kaukojunat (KTM), mutta myös lähijunat (LRT). Otettiin siitä vielä taksi, joka mittarilla maksoi 17 ringittiä varausmaksuineen. Taksi varattiin jälleen kopista ja ahtauduttiin autoon. Sieltä siis tosiaan olis päässyt myös julkisilla kahden vaihdon kautta Frazier Business Parkiin, mutta haluttiin helpoimman kautta.




Oltiin varattu Frasier Business Parkista One-Stop Resident and Hotel -mestasta kahden huoneen ja keittiön sviitti. Hintaa jäi  yölle 11 euroa per nenä. Huone oli kiva ja iso, paikassa oli myös uima-allas ja kuntosali, joihin me ei ennätetty. Ilmastointi toimi hyvin, wifi ei. Ikkunasta oli näkymä Petronas Twin Towereille. Huone oli kiva, saatiin tehdä ite aaminainen, kun oli keittiö ja meillä oli hyvin tilaa.




Hotellin henkilökunta oli töykeetä ja siivojat oli selvästi penkonut tavaroita. Hotellin on myös suhteellisen kaukana esimerkiksi China townista, missä on menoa. Vaihdettiin siis tänään China Townin ytimessä sijaitsevaan China Town Inn -hotelliin, jossa kahden hengen huone maksaa 7,5 euroa yö per nenä. Huoneessa on hyvä ilmastointi ja toimiva wifi, muuta en osaa vielä sanoo... Meijät China Towniin toi edellisen hotellin "turistiopas" minivanillaan ja laskutti 20 ringittiä (vajaa 4e) yhteensä. Ajateltiin, että sopuhinta taksin etsimisen sijaan. Kuski oli mies palvelualtis ja hotellin tavoista poiketen ystävällinen.


Keskiviikkoilta meni lähinnä Suomi-tuliaisten pauloissa. Herkut ja seiskat kelpas taas, kalenteriarvat, Fazerin siniset ja tonttulakit odottelee jouluaattoa. Käytiin hakemassa aamupalatarpeet kaupasta ja illan ruuat läheisestä raflasta. Paikallisessa ravintolassa ei ollut sanaakaan englanniksi, mutta omistaja oli erittäin palvelualtis. Kasvisruokavalioon sieltä löytyi ainoastaan munakas riisillä, joka kunnon chilisoosilla oli ihan ok. Nuudelikanat malesialaisittain uppos hyvin muille. Koko setti oli kuus euroa.



Kaikki oli reissupäivistä melko uupuneita ja heräiltiin seuraavana päivänä puolen päivän aikoihin. Napattiin taksi kadulta ja otettiin suunnaks Kuala Lumpur City Center eli KLCC ja etenkin Petronasin kaksoistornit. Täällä on useampia taksifirmoja, joista budget-taksit on punakeltaisia melko rämiä, mutta halvimpia. Lähtötaksa on 3 ringittiä. Tultiin keskustasta Suria -kauppakeskuksen edestä taksikopilta otetulla taksilla. Se on sininen Eksekutif-taksi ja lähtötaksa on 6 ringittiä. Kopilla maksetaan 2 ringitin varausmaksu. Useimmat taksit ottaa vielä 12 ringittiä ekstraa KLIAn lentokenttäkyydeistä ja tullit on asiakkaan maksettavat. Vaikka taksien ovessa lukee, että mittaritaksi ja huijaaminen ei sallittua niin nää kuskit silti yrittää sopuhintoja. Nopeemmin täällä liikkuu metroilla, jos jaksaa selvittää reitit.


Kierreltiin Kuala Lumpurin maamerkkejä, kaksoistorneja päivällä, käytiin AK-ostoskeskuksessa syömässä ja käytiin vielä pimeellä ihailemassa valaistuja pilvenpiirtäjiä ja Petronasin tornien juurella olevan Surian ostoskeskuksen edessä olevaa suihkulähdeshowta. Tornien juurella on kiva KLCC -puisto, jossa on juoksurataa, nurmeen ja lapsille vesipuisto ja leikkikenttä.





Pimeellä tornit oli todellakin upeet ja suihkulähteen show oli upeesti tehty musiikin tahtiin:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti