perjantai 18. joulukuuta 2015

Langkawin auringon alla

Näkyy tää aika rullailevan ihan huomaamatta hyvässä seurassa auringon alla. On ehkä kuitenkin aika päivittää kuulumiset. Ollaan tosiaan vietetty kaikki aika toistaseks Cenangilla, jossa oltiin siis Sweet Inn -motellissa kolme yötä. Markuksen ja Kaisan sekä meijän ensimmäinen huone oli hyviä ja siistejä. Jouduttiin lisävarauksen jälkeen vaihtaan huonetta Kirsin kans ja se toinen huone oli selvästi huonokuntosempi, suihku huono eikä wifi kantanut sinne asti. Paikassa oli kiva henkilökunta ja se oli lähellä kaikkee, mutta tosi tylsä. Ei oikein reppureissaajan paikka. Melkein 10 euroa yöltä per nenä oli liikaa meille siitä, yö oli siis 90 ringittiä.



Mun reissukaveri tuli saarelle ja löysi aika mageen mestan 15 kilometrin päästä Cenangilta. Entinen luksusresortti Panorama Langkawi -hotelli oli muuttunut  Bushwacka Dormitory -hostelliks. Siis paikka on varmasti ollu upee ja puitteet on siistit, mutta paikka on päästetty rupsahtaan. Omalta osaltaan se tuo kivaa fiilistä, mutta siisteyden tasoon vois kiinnittää huomioo. Paikassa on iso allas, joka on auki 24/7. Omistaja on omaperäinen persoona, jonka tärkein tehtävä on järkätä hyvät bileet ja auttaa asiakkaita.



Tässä ei tosiaan lähellä oo mitään niin herra käy meidän puolesta kaupassa, saadaan kokata hotellin vanhassa (valtavassa) keittiössä aamupalat ja muut, koko päivän tarjolla on olutta ja illalla aukee "baari". Ihan täydellistä backpackerelämää, vaikka aamulla meinas iskee ahdistus, kun ei päässyt mihinkään, mutta sitten muistettiin, miks haluttiin tänne. Haluttiin vaan hengailla säntäilemättä mihinkään muutama päivä. Siihen tää on idyllinen. Täällä huoneista velotetaan 25 ringittiä per nenä eli nelisen euroo. Huoneessa on hyvät sängyt, ilmastointi ja ihan hyvä suihku.



Eilen tultiin tänne ja heti oli bileet tiedossa paikan baarissa. Juomapelejä, beerpongia ja huonoo musiikkia, mutta lepposaa ja kivaa kuitenkin. 





Tänä iltana otetaan kuitenkin suunnaks Cenangin ranta, joka tähän asti on tuottanut meille vähän pettymystä olemalla tylsä ja hiljainen. Cenangin ranta itessään on toisesta päästä melko upee. Valkonen hiekka ja turkoosinvihreä vesi eikä juurikaan turisteja. Ranta on muutenkin aika rauhallinen, mutta vesijettien tuputtajat ja muut kyllä siellä meuhkaa. Rannassa tuolivuokra on 10 ringittiä per päivä, mutta siellä on kyllä rutkasti tilaa vaan laskee pyyhkeensä hiekalle.






Cenangilla on paljon kauppoja ja ravintoloita. Toki tän paikan turismista kertoo jotain se, täältä löytyy Starbucks, KFC, Mäkki, PizzaHut ja Subway. Monessakaan raflassa tai kaupassa ei kuitenkaan myydä alkoholia, koska tää on muslimimaa. Toisaalta tää on myös verovapaata aluetta, joten duty free shopeissa, joita on ainakin Cenangin alueella muutamia, olut maksaa alle 40 senttiä ja Sommersby euron. Kolmen ja puolen kuukauden kaljan juonnin jälkeen Sommerby oli kyllä kamalaa, haha.



Nyt on kyllä niin sekava sepustus, mutta voiko muuta näillä auringon sumentamilla aivoilla odottaa. Ollaan vietetty koko päivä poolilla. Toistaseks siis Langkawi on kohdellu meitä hyvin ja sää on suosinut. Nyt odotellaan joulua ja koitetaan päättää, mutä mieltä me tästä saaresta ollaan. Kyllä te sen sitten kuulette!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti