maanantai 7. joulukuuta 2015

Viimeset päivät Taolla

Ollaan lähdössä Taolta. Istuskellaan laiturilla odottamassa paattia Surat Thaniin. Meillä on huomenna lento Kuala Lumpuriin Malesiaan. Edessä on päivän lauttamatkat, yöks koitetaan löytää majapaikka läheltä lentokenttää.

Viimenen viikko Taolla meni lepposasti. Vuokrattiin torstaina taas skootterit DDHutilta (150b/kpl) ja lähdettiin metsästään jotain kivaa rantaa. Meillä oli "pikkuskopat", joilla ei tällä saarella ihan mihin tahansa pääse. Mäet on niin jyrkkiä, ettei mopo jaksa kavuta niitä ylös niin moni paikka jäi näkemättä. Päädyttiin lopulta Freedom beachin viereiselle pikkurannalle. Ranta oli ilmeisesti ollut jonkun resortin aikanaan. Siellä oli vanhat, rämäset aurinkotuolit ja vähän ihmisiä. Kiva paikka.



Ajeltiin päivä ympäri saarta ja tosiaan kaikki paikat, mihin haluttiin niin oli mahdoton noilla mopoilla mennä. Kivoja maisemia nähtiin joka tapauksessa.





Ilta istuskeltiin Lotuksen rantabaarissa. Nää tulishowt näissä baareissa on edelleen mun lemppareita. Auringonlasku oli myös ehkä kaunein pitkään aikaan.


Perjantaina satoi taivaan täydeltä enkä tehnyt mitään. Nukuin lähes koko päivän. Nuori pari sentään jakso kierrellä kauppoja ja ottaa bilisturneita. Lauantaina oli Thaimaan kuninkaan syntymäpäivä, joka on iso juhla täällä. Saarella se näkyi lähinnä niin, että ravintoloita, baareja ja kauppoja oli kiinni. Myöskään alkoholia ei tarjoiltu kaikkialla. 




Eilen vuokrattiin isommat skopat Silver Sandsilta. Hinta per skopa oli 200 Bahtia. Paikasta ei kauheesti hyvää sanottavaa jääny. Ensin lady, jolta vuokrattiin, huitos kättä kaikille naarmuille ja oli, että jos mikään ei oo rikki niin ei tarvi merkata paperiin. No, skopat palautettiin miehelle, jolle naarmut ei enää ollutkaan se ja sama. Lopulta hän uskos (ts. antoi periks), että vaimoke oli ne jättänyt merkkaamatta. 


En ymmärrä, mikä juttu siinä on, että aina, kun me lähdetään skopaileen niin suunnitelmat pissii. Haluttiin mennä Tanote Bayhin, mutta siellä oli tietyöt kesken eikä lähdetty sompaileen skopilla sinne upottavaan pehmeeseen hiekkaan. Sitten käytiin kattomassa Two rock -view pointille menevää tietä, mutta sekin vaatis vähintään mönkkärin tai off road biken. Sitten lähdettiin kohti Mango View Pointia, mutta niin kun kävellen todettiin, viimenen nousu oli ainakin mun ajotaidoille liikaa ja jäätiin samaan kohtaan kuin moni muukin. Lähdettiin ajeleen Hin Wong Bayhin, mutta lopulta katottiin vaan maisemia vähän ennen sinne rantaan laskua. 


Mentiin syömään pääkadunvarren ison 7/11 muovituolikojuihin. Ruoka oli hyvää ja halpaa eikä vatsakaan valittanut. Täällä on mun mielestä tosi vähän tommosia edullisia thaikkumättörafloja ja -kojuja niin toi oli nyt ihan tervetullut löytö. Mentiin katsoon auringonlaskua Sunset View Pointille, jossa oltiin syyskuussakin, mutta se oli kiinni. Siinä vaiheessa todettiin, että mitäs helvettiä, kun mikään ei onnistu.


Otettiin suunnaks High Bar, koska sieltä ainakin näkee komeet auringonlaskun maisemat. High Bar (ja Natural High Bar) on symppis mesta vuorenrinteessä. Sen nimellä on muukin tarkoitus kun kuvata sitä korkeutta, mutta kyllä maisemat on sen paikan paras puoli.


Illalla käytiin Sairee Saireella pastalla (ja burgereilla) ja otettiin viimisen illan kunniaks suunta Next 2 -baariin. Siellä oli ainakin mun lempparitulishow ja törmättiin moneen suomalaiseen. Yö olikin tälle pummille tyypillinen, haha. Ida lähti Bangkokiin eilen, joten luovutettiin meijän huone pois. En jaksanut vaihtaa dormiin toiseen hotelliin enkä myöskään halunnut maksaa kahden hengen huoneesta niin nukuin Kaisan ja Markuksen huoneen lattialla. Tarpeeks kun kasas vilttejä niin parempi se oli kuin vetoisa lentokentän lattia. Hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti