perjantai 11. syyskuuta 2015

Heippa Tao!

Viimeinen päivä Taolla alkaa olla taputeltu ja jo ensimmäinen lähtö särkee mun sydämen, vaikka tiedänkin tulevani tänne takaisin kahden kuukauden päästä. Tää saari on kaikinpuolin mainio reissukohde!


Asiat, joita mä arvostan on puhtaat rannat, kirkas vesi, rento ilmapiiri ja se, että täällä ei todellakaan mitään lapsiperheitä ole. Ei täällä juur lapsille tekemistäkään olis. Kulkukoiria ja kissoja on suhteellisen paljon, mutta myös näiden omat haukut kuljeskelee täällä melko vapaasti. Onneksi eläimet on täällä pääosin hyväkuntosia, vaikka kauhistuttaakin, kuinka ne on jossain rantajameissa kauheessa metelissä kännisten ihmisten paijattavana. Täällä saarella on myös ilmeisen hyvää tekevä eläinklinikka!


Täällä toki se sukeltelu ja snorklailu on suurin aktiviteetti ja suomalaisille mahdollisuus sukeltaa suomeksi Koh Tao Diversilla on varmasti kiva juttu. Mahdollisuus treenata myös thaiboxingia muutamallakin areenalla, saarta kiertelemällä ja kivoja rantapoukamia etsimällä saa aikansa myös kulumaan. Täällä on sopivasti ravintoloita joka hintatasoon ja makuun. Kauppoja on, mutta hintataso kyllä astetta korkeampi muuhun Thaimaahan verrattuna (mun kokemuksella). Kuitenkin esimerkiksi bikinit irtos kahdeksalla eurolla, feikkireiskat vajaalla kolmella ja vaatteet siinä viiden euron kieppeillä.


Täällä kaikki keskittyy aika pitkälti Mae Haadiin (johon lautat tulee) ja sitten Sairee Beachille, jossa me majotuttiin. Lotus Resort on tosi keskeisellä paikalla. Tää on iso kompleksi, josta osa sijaitsee rannalla ja osa rantakadun toisella puolen.


Me majotuttiin täällä siis kaikki yhdeksän yötä, koska ei nähty syytä vaihtaakaan puljua. Meijän huone on kolmen hengen dormi, johon kuuluu kolme pesuhuonetta, jotka jaetaan kuuden dormin kesken. Meillä kävi lykky, että ketään muu ei majottunut meijän naapurissa, joten saatiin pitää vessat ja pesuhuoneet omina. Samoin kukaan ei valittanut, kun rokiteltiin Buddysta suomimusaa terassil. ;D


Tää resortti on tosiaan iso alue, mutta allasalueet ja muut on pääosin tosi siistejä. Täällä on majotusta moneen makuun ja hintatasoon. Työntekijät on ystävällisiä ja etenkin allasbaarin pojat viihdyttäviä. Siivouksen jälki moitteetonta. Meijän huoneessa oli vaan tuuletin, mutta ilmastoituja huoneitakin löytyy


En keksi yhtään syytä, miksen suosittelis tätä mestaa muille! Paaaitsi melu tossa meijän kämpässä oli aika iso myöhään yöhön, mutta siitä kyllä varotettiin meitä. Meluhan ei tuu mistään kapakasta, koska ne menee tolla välikadulla aika aikasin kiinni, mutta mestassa, jossa meisin tatska tehtiin, pojat tykkää rokitella aika myöhään yöhön. Se on siis meijän kämpän alapuolella vastapäätä. Meitä homma ei haitannu, vaan Lotus tarjos maittvat unet yöstä toiseen. Viereen rakennetaan jotain ja siinä alkos kilkatus aamusella, mutta meitä se ei kertaakaan herättänyt. Vaikutta toki mihin ikkunat on ja meillä oli poispäin, huone heti portaiden päässä. Dormissa yö oli tosiaan ensin 300 Bahtia, mutta loput viis yötä saatiin 220 b per nekku. Wifi toimii yleisillä alueilla ja sielläkin tunnusten kanssa saa präkätä. Mut kun saa kirjattuu sisään niin toimii moitteettomasti. Raflojen netit kantaa meijän lukaaliin. ;)


Tänään oltiin muuten aamupäivä biitsillä, kunnes pikkumyrsky yllätti. Oli mielettömän siistii hengailla rantavedessä ja kattoo, kun ihan musta pilvimassa vyöryy yli, sitten tulee kova tuuli ja sen jälkeen kaatosade. Kyl oli mahtavaa!


Ostettiin tällä kertaa lautta plus bussi -liput Lomprayahilla. Lautta on katamaraani ja bussi ilmastoitu länkkybussi. Maksoi per nenu 1100 Bahtia, ei mitään tinkaamisvaraa ollut missään puljussa. Junalla olis maksanut sen vajaan 1300 eli hintaero ei ole juur mitään. Meillä ratkas aikataulut, koska bussit menee aamulla ja junat lähtee illalla. Täällä on useita noita joint tickettejä myyviä matkatoimistoja, me suosittiin meijän hotellin omaa tällä kertaa. Taksi vie meidän Mae Haadin satamaan aamulla, jossa siis sekä Lomprayahin että Songsermin (jolla tultiin tän) laiturit. Huomenna on siis reipas 11 tuntia reissua taas edessä, jotta illalla ollaan Bangkokin Khao San Roadilla. Yritetään lähteä sieltä mahdollisimman pian kohti Suvarnabhumin kenttää, kun toinen kaveri lentää kotia. Me jatketaan sitten vuorostaan junalla Chiang Maihin. Pari vuorokautta siis taas tien päällä ja raiteilla!


Tytöt valmistautuu nyt hyvillä yöunilla tulevaan matkustamiseen. Ainiin! En voi puhua nyt miesten tilanteen puolesta, mutta kolmen naisen vilpitön neuvo pitkälle matkustamiselle: valitse hyvät pikkarit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti