torstai 3. syyskuuta 2015

Koh Tao - kilpikonnasaari

Odotellessa reissun ensimmäistä auringonlaskua, kirjottelen meijän ensimmäisestä päivästä Taolla.


Koh Tao on siis pieni noin 10 kilometriä pitkä ja 5 kilometriä leveä saari Thaimaan mantereen itäpuolella, Siaminlahdella. Tää on tosi suosittu reppureissaajien ja sukeltajien kohde. Täällä on kuulemma mielettömät vedenalaset maailman ja sukelluskurssit suhteellisen edullisia. Meijän porukan jänishousut vielä miettii, että tuleeko sitä sukelluspukua vedettyä päälle...


Me hypättiin laivasta ulos ja heitettiin sapuskat ja bisset naamaan ja lähdettiin majapaikan hakuun. Lautat tulee siis Mae Haadin satamaan. Mae Haad on tän saaren pääkylä. 



Jo lautalla oli muutama sukelluskoulun ja niihin liittyvän majoituksen tarjoa ollut kertomassa, ettei "tähän aikaan todellakaan ole majoituksia tarjolla ja kaikki on saarella ylihintaista". Sen sijaan heillä olis ollut huipputarjoukset. Sällit ei ollut mitenkään tuputtavaisia ja toivottivat hyvät lomat kuultuaan "kiitos, ei". Myös satamassa oli vastassa yks jos toinen majoituksen, sukelluskoulun ja taksin edustaja. Safkan jälkeen meijän ajatus oli kävellä Sairee Beachille, koska matka olis vain muutaman kilometrin (joskin vähä mäkistä vissiin). Heitettiin ruuat nassuun ja rinkat selkään ja todettiin, että taksi, heti. Taksi on täällä suhteettoman kallis. 100 Bahtii per nekku tuolta satamasta Saireelle.  Koitettiin vielä kikka kakkosta, et käveltiin pois niiden satamassa kyytiä tyrkyttäneiden luota, mut sama taksa...


Ei oikeastaan osata sanoo, miks päädyttiin majoittumaan juuri Saireelle. Ehkä "siks kun muutki". :D Saireelta bongattiin hetken dallailun jälkeen Lotus Resort, joka tarjosi ilmeisesti joka hintaluokan majoitusta, mutta myös meille sopivan kolmen hengen bungalowin tuulettimella ja erillisellä pesuhuoneella. Hinta oli 300THB yö per nassu. Väsyneenä tartuttiin ekaan suht hyvään tarjoukseen. Saa nähdä, mikä fiilis on ensimmäisen yön jälkeen. 


Resortti on isolla alueella ja siihen kuuluu kaks poolia, toinen rannassa ja toinen bungalovien vieressä tien toisella puolen. Huoneessa on kolme sänkyä ja peili. Pesutilat koostuu kahdesta suihku+wc -tilasta bungalowien ulkopuolella. Ihan siistit ja tekeehän toi viilee vesi nyt hyvää näis asteis. En jaksanut kuvata mestaa viel paremmin, kun oli kiire poolille rentoutumaan, mutta kyllä te vielä kuulette ja näette, mimmone mesta oli.


Päivä käytettiin tehokkaasti lepäillen, kunnes tuli kiirus syömään ja spottaileen auringonlaskua.


Mä oon hullu auringonlaskuja kohtaan ja pikkulikkana kirjotin jo mun söpöön pieneen päiväkirjaan, että haluan nähdä auringonlaskun maailman jokaiselta rannalta. Tänään on taas yks ranta laskuista pois ja mikä parasta; nää ei lopu!


Kannatti odottaa... Nyt kauniita unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti