perjantai 25. syyskuuta 2015

Shoppailua Bangkokin sykkeessä

Tänään käytiin ihmettelmässä Bangkokin ehkä tunnetuinta ostoskeskittymää. Se koostuu kolmesta ostoskeskuksesta, MBK, Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon. Lisäksi keskusten ympärillä on liikkeitä satoja. MBK on seitsemän kerroksinen valtava romukauppa, jossa ylimmässä kerroksessa on pelialue, keilahalli ja elokuvateatteri. Romukauppa on väärin sanottu, sillä varmaan vaatteet on ihan semmosta Henkkamaukka-settiä lukuunottamatta näitä turistikuteita, joita kadullakin myydään. Ne oli samanhintasia tai vähän kalleempia. Muutenkin MBK:sta löytää kyllä itselleen edullista ostettavaa. Siellä on myös rutosti ruokapaikkoja ja elektroniikkamyymälöitä, kauneushoitoloita ja matkamuistomyymälöitä. Melkein sitä ajattelis, että mitä sieltä ei löydä, ei tarvitse. MBK on täynnä ihmisiä ja tavaraa, joten omanlaisensa asenteen siellä ostostellessa kyllä tarvitsee.



Ostoskeskus on huonosti opastettu, mutta jostain sieltä skytrainille opastavien kylttien kautta löytyi tunnelit, jotka meni toisiin ostoskeskuksiin ja sky trainin pysäkeille. Vähän sielläkin kyllä sai pälyillä, koska täällä nää opasteet ei aina oo kauheen loogisia. Mentiin ensin Siam Centeriin, joka oli moderni, siisti, hieno ostoskeskus ja siellä oli sellasienkin ketjujen liikkeitä, mitkä länkyille on tuttuja (Victoria's Sectret, Superdry...). Paikka siis arvokkaampi kuin MBK, mutta edelleen sieltä saa suht edullisesti merkkitavaroita.



Siam Paragoniin pääsi jälleen seuraten kylttejä Siam Centerin läpi. Paragon on suuri ja ökykallis ostoskeskus ja sielä kyllä löytyy sitten kaikki mahdolliset kalliit merkit aina kiinalaisista brandeista Louis Vuottoniin. Siellä on kallista ja aitoa merkkitavaraa monta kerrosta, ökyautojen myymäläkin löytyy. Lisäksi siellä oli kaikki länsimaiset pikaruokaketjut edustettuna kalliiden ravintoloiden ohella. Madame Tussauds ja Sealife Bangkok läytyi alalerrasta. Hinnat oli noin 1000 Bahtia per paikka ja yhteislipulla 1400 Bahtia.


Siam Paragon oli sairaan upea paikka, jossa oli vesisomisteita kaikkialla. Ruokapaikkoja kivasti liplattavan "joen" varrella jne. Luksushotellikin sieltä löytyi. Joskus, kun mä kasvan isoksi, vastuuntuntoseks aikuiseks, matkustan Bangkokiin (tosin ei silloinkaan ole varaa Paragonin tarjontaan) tyhjän matkalaukun kanssa shoppailemaan. Toistaseks keskityn keräilemään kokemuksia ja elämyksiä.


Tänään on niin sairaan kuuma päivä, että se oli kiva viettää ilmastoiduissa ostoskeskuksissa, vaikkakin vain ympärilleen katsellen. Mutta todellakin, jos shoppailu innostaa, budjetti antaa periks ja laukkuihin vielä sopii niin suunta tänne päin!


Me käytiin ostoksilla taksilla, vaikka ainakin bussi numero 15 Khao Sanilta menee sinne. Muualta päin kylää pääsee näppärästi sky trainilla, koska National Stadiumin ja Siamin pysäkit on ostoskeskuksien kyljessä. Meiltä pyydettiin kuuden kilometrin matkasta 250-350 Bahtia, mutta lopulta saatiin taksi tingattua 100 Bahtiin. Ainakaan enempää ei matkasta kannata maksaa. Takasin päin tultiin MBK Taxi Standin kautta, koska MBKn edustalta oli vaikea saada taksi. Jos taksit otti tai jätti väärässä kohtaa kyytiin, kuskille rapsahti sakko. Toki niitä tuktukeja ja taksejaa sieltäkin saa hyvällä onnella napsittua. Taxi Standille on MBKn alakerroksessa opastukset. Sielöä otetaan vuoronumero ja hypätään mittaritaksin kyytiin. Sieltä Khao Sanille neljän ruuhkassa maksoi 81 Bahtia, eli aiempi tingattu hinta ei ihan överi ollut.


Mä alotin mun rastottuvan takkutukan selvittämisen ostamalla 100 Bahtilla kaks hiuksiin jätettävää hoitoainetta Khao San Roadin kosmetiikkamyymälästä. Tää tukka pysyy selvänä just niin kauan kuin sitä jaksaa harjata. Sen jälkeen, kun lasket harjan kädestä, se on takussa samantien. Meinasin etsiä sunnuntaina Siam Reapin lentoa odotellessa jonkun kampaamon, jossa sais superkosteuttavan ja silottavan käsittelyn tälle pehkolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti