perjantai 18. syyskuuta 2015

Sadepäivän tuhlausta

Täällä on sääennusteenkin mukasesti satanu koko päivän kaatamalla. Thaimaassa on siis sadekausi suunnilleen kesäkuusta lokakuuhun, mutta se pääosin tarkoittaa lyhyitä kovia sadekuuroja, joita tälläkin reissulla on nähty. Ilma on kuuma ja kostee. Tänään on ollut ensimmäinen päivä, kun oikeesti on satanut koko päivän. Öisin on satanut kyllä rankemminkin. Sadekausi on off seasonia, jolloin Thaikkuihin on hyvä matkustaa, koska turreja on vähemmän ja hinnat keskimääräistä alemmat. Marraskuusta helmikuulle on ns. viileä kausi, vaikka lämmin onkin ja maalis-toukokuu on kuumaa kautta.


Päätettiin mennä viettään sadepäivää Chiang Main suurimpaan ostoskeskukseen, Kad Suan Kaewiin. Otettiin tuktuk 80 Bahtilla (matka tästä vanhan kaupungin keskeltä on n. 2,5km). 


Kad Suan Kaew oli kyllä melko turha käynti. Sain mun pitkään haaveileman subin ja kierrettiin kauppoja, joissa pääosin aika tyylittömiä vaatteita. Ei sillä, että rinkan nyörit nyt perikskä juurka mitään tehoshoppailua antais. 


KSK:ssa on leffateatteri, KFC ja muita safka- ja herkkupaikkoja, iso Sokoksen tyyppinen department store ja jotai rättikauppoja. Ei mitään ihmeellistä, mutta sadepäivää siellä nyt vietti.


Oon yrittänyt etsiä keinoa tän punasen tukan värin ylläpitoon täällä. Oon yrittänyt metsästää punaista kestohiusväriä. Oon meijän majapaikan lähellä olevasta kosmetiikkaliikkeestä löytänyt kyllä suoravärin tyyppisiä color cremejä punaisena. Missään muualla ei ole sinne päinkään sävyä, tässä tummien hiusten luvatussa maassa. En luota niiden punaisten sävyihin juuri lainkaan, kun paketissa lukee pelkkää koreaa ja kuvassa iloisesti hymyilee pinkkipäinen saparotyttö. No, Suomessakin on yks ainoo värisävy kaupassa, kun kelpaa prinsessan päähän. Toin niitä toki rinkassa muutaman putelin mukana, mutta ei auta kuin tilata lisää tuliaisina ruikkaripaketin kera tänne päin tulijoilta.


Seuraava murheenkryyni on nää kivat ripset. Yllättäen kelpuutan Suomessa yhden ainoon huoltajan, joka tekee täydellisen näyttävät ripset mulle. Bangkokissa koitan viikon päästä metsästää edes suhteellisen samaa tulosta. Vai näinkö tässä käy, että viiden vuoden jälkeen mun on luovuttava mun toisiks pitkäaikasimmasta suhteesta heti Salkkareiden menetyksen jälkeen...


Kyllä on meinaan reppureissubudjetti kohdilleen priorisoitu! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti