sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kaikki hyvin auringon alla

Eilinen päivä tosiaan käristettiin nahkaa aina auringonlaskuun asti Sairee beachilla. Merivesi on niin lämmintä, ettei täällä kuumuudessa saa pienintäkään viilennystä. Samoin altaat kiehuu. 


Rannalla toki tuulee, mutta ei laisinkaan viilentävästi. Mittari näyttää +35. Vois melkeimpä siteerata JVG:n poikia, että kyllä täällä tarkenee.



Aurinkoo palvoessa meni tosiaan koko päivä. Ehtoolla lähdettii safkaamaan johonkin perusthaimättömestaan, jonka nimi on nyt pahasti hakusessa. Ruoka oli mielettömän hyvää ja varsinkin alkupalat isoi ja nam nam. No, hinta oli edullisimmasta päästä myös. Se oli tuolla pääkadun varrella, suht syrjässä. 


Illalla mentiin rantakadun varrella olevaan The Rock -ravintolaan bisselle ja kattoon tulishowta jälleen kerran. Kyl ne vaan taitavia poikia on.


Se oli aikalailla toisessa päässä tätä rantakatua, kun meijän majotus, mut eihän tosta toki kävellen ota mitään aikaa.


Tänä aamuna tarvittiin astetta tuhdimpaa aamupalaa, kun ihan pieni trooppinen krapula oli tulossa kylään. Mutta tällä se talttui, vakiopaikka toki, Zest:


Brekun jälkeen suunnattiin eilisille huudeille, koska siellä on myös suomalainen sukellusfirma, Koh Tao Divers. Veljen lämpimistä suosituksista firmaa kohtaan otettiin onkeemme ja mentiin kyseleen sukelluskokeilusta. Sertifikaatin saamiseen meillä ei aikaa enää ole täällä, mutta jos syssymmällä sitten... Kaveri jo varas kokeilun tiistaille, mutta tää neiti jänishousu vielä miettii, onko valmis kohtaamaan merenalaista maailmaa, kun snorkkelointikin saa jo pakeneen jortaanista. Mut pelkojen voittaminen...


Koh Tao Diversilla sukelluskokeilu sisälsi laitteisiin tutustumisen kuivalla, ja ensimmäisen kokeilun meren alla niin, että pään yläpuolella on vaan vähän vettä, kun meren pohjassa ollaan polvillaan. Silloin käydään läpi esimerkiks maskin tyhjentämistä ja mitä tehdään, jos regulaattori irtookin, yms. Perusjuttuja. 

En nyt muista, mitä tää setti olis maksanut, mutta 2500 Bahtia sisälsi ton lisäks noin 40 minuutin "hupisukelluksen" (aika riippuu hapenkulutuksesta), jolloin voi vaan pällistellä ja nautiskella. Tohon kuului myös 250 Bahtin vakuutus päiväksi. Useimpien vakuutusyhtiöiden perussetithän ei kata just esim. sukelluksesta ja kiipeilystä koituvia tapaturmia ja onnettomuuksia, jos et erikseen oo maksanut lisämaksua. IFillä se ainakin oli päiväkohtanen ja maksoi mansikoita.


Saa nähdä, mihin päätökseen mää tuun. En haluis joutua harmitteleenkaan, ettei oo tullut kokeiltua, mutta ehtishän sitä vielä monta kertaa tän puolvuotisen aikana. KTD:lla fiilis ja vastaanotto oli ainakin heti kohdillans ja ihan keltanokkana oli helppo mennä kyseleen tyhmiä. On iso etu, kun saa suomeks luetella kaikki pelkonsa, ahhaha. Niitä ei montaa oo: hukkuminen. Se on kuulemma mahdotonta tossa jutussa, kun voi mennä vaikka käsi kädessä instructorin kans. :D


Anycase, täällä homma toimii vaan vallan mainiosti! Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti