tiistai 22. syyskuuta 2015

Hello Bangkok!

Eilen siis saavuttiin jälleen tänne Bangkokiin ja tällä kertaa on tarkoitus antaa Bangkokin vilinän tehdä meihin vaikutus. Ollaan täällä viikko, kaveri lentää sunnuntaiaamuna kotiin ja mä otan maanantaiaamuna nokan kohti Kambodzaa.


Otettiin juna-asemalta taksi. Tuktukin sai kyllä helposti "just joo" -ilmeellä tingattua 50 Bahtiin per nekku pyydetystä 200 Bahtista. Oltiin nälkäisiä ja väsyneitä ja kierrettiin jonkin verran guest houseja ennen kun päädyttiin Soi Rambuttrilla sijaitsevaan Sawadee houseen. Ei jaksettu enää yhtään hostellikierrosta ilman ruokaa, joten tyydyttiin 550 Bahtin hintaan per yö huoneesta, jossa ilmastointi, erilliset vuoteet ja WiFi. Pesuhuone on jaettu muiden kanssa. Siellä on kolme siistiä vessa+suihku-koppia eikä ikinä ruuhkaa.


En silti suosittele tätä kenellekään, koska palvelu on sairaan epäystävällistä aamusta iltaan, huoneet on tohon hintaan nähden erittäin _basic_. Yksi pistokepaikka koko huoneessa (ladattavia laitteita jo pelkästään mulla neljä), ei ikkunoita jne. No, ajateltiin, että tässä nyt kaksi yötä nukkuu.


Varattiinkin jo seuraavaks kahdeks yöksi 375 Bahtin yhteishintaan melkein naapurissa olevasta guest housesta huone omalla pesuhuoneella, WiFillä ja ilmastoinnilla.

Nää molemmat mestat sijaitsee siis Soi Rambuttrilla, joka on käytännössä Khao San Roadin naapurikatu. KSR on siis reppureissaajapiireissä oikea kulttikatu. Se sijaitsee Banglamphun kaupunginosassa, joka on muutenkin reppureissaajien suosiossa.


Ollaan näillä huudeilla tosiaan poikettu aiemmin ja oltiin kyllä kärryillä, mitä odottaa: bileitä joka yö, putiikkia putiikin perään, pelkkiä länkkyjä ja kova melu. Se oli meille kuitenkin tervetullutta vaihtelua rauhallisen Chiang Mai -viikon jälkeen. 

Khao San Roadilla näyttää olevan in juttu noi heinäsirkat, torakat ja skorpionit. Nimenomaan ravintona siis, ihmisille. Bisnesälyä näillä thaikuilla kyllä on, koska yleensä noita ötököitä myy paikalliset pyöriensä kyydistä. Ne pyytää pelkästään valokuvaamisesta 10 Bahtia. Ei toki hassummin, kun meikäläisen kaltaisia irvisteleviä valokuvan ottajia, jotka ei ikinä skorpparia maistaiskaan, on varmaan enemmän kuin kulinaristista nautintoa hakevia.

Tää alue on suhteellisen lähellä Bagkokin the nähtävyyksiä, kuten smaragdibuddha ja kuninkaan palatsista. Saa nähdä, mihin turistikohteisiin tällä kertaa eksytään...


Eilen syötiin tommosessa muovituolipaikassa tällä kadulla 50 Bahtin nuudelikanat ja käytiin oluella jossakin kapakassa. Nää on täällä vieri viereen samanlaisia, jokaisessa live-esiintyjä, jotka soittaa vuorotellen samoja kappaleita. Hauskasta hommaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti