maanantai 28. syyskuuta 2015

Siem Reap

Siem Reap on suosittu Angkor Watin vierailijoiden majapaikkana, vaikka ensipurasun jälkeen tää on muutenkin suhteellisen viehättävä kaupunki. Vaikka mä käsitin, että tää on melko tavalla turismin tarpeisiin vastaava kylä, hienojen hotellien määrä yllätti mut silti. On täällä budjettimajoitustakin toki todellakin valittavaksi asti.


Kambodzalaisista suurin osa on khmerejä ja khmer on myös tän maan virallinen kieli. Kuulostaa thailta kovalla mongerruksella. Tää on edelleen tosi köyhä valtio. Valuutta täällä on riel, mutta ainakin turrealueilla käytetään USA:n dollareita. Vaihtorahoja tulee samassa erässä dollareita ja rielejä. Isot vaihtorahat dollareina ja "sentit" saa rieleinä niin siinä tää tyttö huutaakin sit jo apuaaaa. En todellakaan tarkista vaihtorahoja. Varsinkin kun yksi dollari on yli 4000 rieliä, pienin seteli on 100. Tää on yhtä seteliä, kun jo yhden dollarin setelit täyttää mun lompakon. 


Hintataso ainakin tässä old marketin (ihana kauppa-alue!) kieppeillä on Thaimaan hintatasoa, osittain kalliimpaakin. Esimerkiksi hedelmät myydään dollarilla sama setti kuin Thaikuissa 20 Bahtia. Toki 1$ on helpompi rahastaa kuin puolikas ja saada sitten puoli dollaria eli 2045 rieliä takaisin... 

Kaiken saman täältä saa, minkä Thaimaankin kojuista. Paljon myös ihania käsintehtyjä sisustusesineitä/koristeita. Ostin uudet aladdinpökät 4 dollarilla eli 3,5 eurolla, Thaikuissa ne oli sitä 180 Bahtia eli viitisen dollaria. Ruokaa saa paikasta riippuen aina dollarista alkaen, olut lajista riippuen puolesta dollarista alkaen, iso vesipullo kaupassa puoli dollaria.


Kiertelin päivän ympäri tota pientä keskustaa ja kävin huonekavereiden kans olusella. Oon ainakin ensimmäisen päivän viihtynyt niin hyvin, että otan pari lisäyötä Siem Reap stayhin ennen kun meen bussilla pääkaupunki Phonm Pheniin.




Ensimmäistä kertaa mua todella harmitti, ettei ollu järkkäri mukana. Oli niin ihana täysi kuu tossa kapunkia halkovan Siem Reap -joen yllä!


PS. Sekasotku seuraa mua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti