keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Merenalainen Koh Tao

Eilinen päivä vietettiin tuolla Sairee beachin toisessa päässä Koh Tao diversin edustalla biitsillä. Mun kaveri lähti sukelluskokeiluun ja mä jänistin. Tuun tänne marraskuussa ja meinaan mennä KTDlle sitten suorittaan sukelluskurssin.


Me jäätiin sitten rannalle ruikuttaan, kun toinen kaveri lähti KTD:n Antsin kanssa opetteleen pinnan alla selviytymistä.


Mun kaverilla kävi hyvä tuuri, kun se sai yksityistunnin, heh. Uudet asiat vie kuulemma niin paljon aivokapasiteettia, että oma instructor rauhottaa kivasti mieltä. No, kokeilu alkoi kahdella kymmenen minuutin turvavideon katsomisella. Videot oli englanniksi englanninkielisillä teksteillä. 

Videoiden jälkeen käytiin läpi kuivalla regulaattori- ja maskiharjoitukset, jotka tehtiin myös meressä myöhemmin. Sen jälkeen katottiin maskit, puvut ja räpylät. Pienen tauon jälkeen hypättiin paattiin ja suunnattiin Mango Baylle kokeileen oikeissa olosuhteissa.


Mango Bay oli kuulemma siisti paikka, jossa vesi oli äärettömän kirkasta. Hieno paikka oli myös kaikkien auringonpalvojien, snorklaajien ja sukeltajien suosiossa, joten vedessä oli vähän ruuhkaa. Sukellukset oli siis se "harjoitussukellus" ja "hupisukellus". Paljon ei kuulemma ehtiny mereneläviä tarkastella, kun suuri osa energiaa meni laitteiden ihmettelyyn. Ehkä ensi kerralla.


Me vietettiin rantapäivä noissa olosuhteissa, vaikka mä vähän pakoilin varjoon, historiallista kyllä. Jotenkin malttaa olla vähän varjossakin, kun ei tarvi huolehtia siitä, että on kahdessa viikossa kahvipavun väri pinnassa. Ei sitä ymmärrä eikä muista, että mä voin vetää lonkkaa auringossa puoli vuotta, hah.


Ollaan kyllä oltu tosi laiskoja tän alkureissun suhteen. Tallattu näitä samoja polkuja täällä Saireen puolella. Tänään meinataan vähän repästä ja lähtee enemmän kiertään saarta. Jos puhti ei sitten lopu kesken... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti